Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 sztuka żółta papryka
- 1 sztuka czerwona papryka
- 3 sztuki łodygi selera naciowego
- 1 sztuka dymka
- mały pęczek rzodkiewek
- Sos
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka posiekanych orzechów
- 1 łyżka majonezu
- dojrzały owoc awokado
- 1 łyżka soku z cytryny
- zielony pieprz marynowany
|
|
Sposób przyrządzania:
- Awokado utrzyj, wymieszaj z sokiem z cytryny, jogurtem, orzechami oraz majonezem. Dopraw pieprzem.
- Rzodkiewki pokrój w kostkę. Papryki oczyść z nasion, umyj i pokrój w cienkie paski. Seler pokrój w cienkie talarki, sparz, osusz. Cebulki dymki pokrój w cienkie krążki, dymkę posiekaj. Składniki sałatki wymieszaj, wyłóż na półmisek, polej sosem.
Źródło przepisu: Twoje przepisy