Dzisiaj jest: Wtorek, 07.04.2020 Imieniny: Donata i Rufina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5852

Sałatka z papryką i ogórkiem z sosem z awokado


30.12.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka żółta papryka
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 3 sztuki łodygi selera naciowego
  • 1 sztuka dymka
  • mały pęczek rzodkiewek
    Sos
  • 3 łyżki  jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka  posiekanych orzechów
  • 1 łyżka  majonezu
  • dojrzały owoc awokado
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • zielony pieprz marynowany

Sposób przyrządzania:

  1. Awokado utrzyj, wymieszaj z sokiem z cytryny, jogurtem, orzechami oraz majonezem. Dopraw pieprzem.
  2. Rzodkiewki pokrój w kostkę. Papryki oczyść z nasion, umyj i pokrój w cienkie paski. Seler pokrój w cienkie talarki, sparz, osusz. Cebulki dymki pokrój w cienkie krążki, dymkę posiekaj. Składniki sałatki wymieszaj, wyłóż na półmisek, polej sosem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Daisy07

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE