Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z papryką i ogórkiem z sosem z awokado


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka żółta papryka
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 3 sztuki łodygi selera naciowego
  • 1 sztuka dymka
  • mały pęczek rzodkiewek
    Sos
  • 3 łyżki  jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka  posiekanych orzechów
  • 1 łyżka  majonezu
  • dojrzały owoc awokado
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • zielony pieprz marynowany

Sposób przyrządzania:

  1. Awokado utrzyj, wymieszaj z sokiem z cytryny, jogurtem, orzechami oraz majonezem. Dopraw pieprzem.
  2. Rzodkiewki pokrój w kostkę. Papryki oczyść z nasion, umyj i pokrój w cienkie paski. Seler pokrój w cienkie talarki, sparz, osusz. Cebulki dymki pokrój w cienkie krążki, dymkę posiekaj. Składniki sałatki wymieszaj, wyłóż na półmisek, polej sosem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE