Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 sztuka papryka zielona
- 1 sztuka papryka pomarańczowa
- 1 sztuka papryka żółta
- 12 sztuk pomidorki koktajlowe
- 100 g rukola
- 2 sztuki mandarynka
- 3 łyżki orzechy włoskie
- Winegret:
- 3 łyżki oliwa
- 1/2 sztuki sok z cytryny
- 1/2 łyżeczki bazylia
suszona - sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Warzywa umyj, oczyść. Papryki oczyść z gniazd nasiennych, pokrój w cienkie paski. Pomidorki przekrój na połówki. Mandarynki obierz, podziel na cząstki.
- Mandarynki dodaj do papryki, pomidorków, orzechów i porwanej na małe kawałki rukoli.
- Z oliwy, soku z cytryny, bazylii, soli oraz pieprzu zrób winegret. Polej nim sałatkę.
Źródło przepisu: Najlepsze przepisy na sałatki mięsne i warzywne