Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Sałatka z papryki i mandarynek


03.07.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatkę z papryki i mandarynek najlepiej podawać ze świeżą bagietką.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka  papryka zielona
  • 1 sztuka  papryka pomarańczowa
  • 1 sztuka  papryka żółta
  • 12 sztuk  pomidorki koktajlowe
  • 100 g  rukola
  • 2 sztuki  mandarynka
  • 3 łyżki  orzechy włoskie
    Winegret:
  • 3 łyżki  oliwa
  • 1/2 sztuki  sok z cytryny
  • 1/2 łyżeczki  bazylia
    suszona
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa umyj, oczyść. Papryki oczyść z gniazd nasiennych, pokrój w cienkie paski. Pomidorki przekrój na połówki. Mandarynki obierz, podziel na cząstki.
  2. Mandarynki dodaj do papryki, pomidorków, orzechów i porwanej na małe kawałki rukoli.
  3. Z oliwy, soku z cytryny, bazylii, soli oraz pieprzu zrób winegret. Polej nim sałatkę.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Teddy

Posty : 13

Przepisy: 136


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE