Dzisiaj jest: Piątek, 22.11.2019 Imieniny: Marka i Cecylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Sałatka z pieczarkami i papryką


29.12.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatkę z pieczarkami i papryką najlepiej podawać ze świeżym pieczywem.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 200 g  pieczarki
  • 1 sztuka  papryka czerwona
  • 1 sztuka  ogórek
  • 2 sztuki  pomidor
  • 1 sztuka  cebula
  • 1 ząbek  czosek
  • 1 pęczek  natka pietruszki
  • 1 gałązka  rozmaryn
  • 1 łyżeczka  musztarda
  • 1/2 sztuki  cytryna
  • 4 łyżki  oliwa
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Pieczarki oczyść, pokrój w ćwiartki. Rozmaryn oraz natkę opłucz, posiekaj. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy i podsmaż na niej cebulę i czosnek. Dodaj pieczarki, połowę rozmarynu oraz natki. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i smaż jeszcze 10 minut.
  2. Paprykę umyj, oczyść z nasion i pokrój w kostkę. Ogórek opłucz, pokrój w półplasterki. Pomidory umyj, pokrój w cząstki. Wszystkie składniki sałatki wymieszaj.
  3. Sok z cytryny wymieszaj ze szczyptą soli, musztardą, pozostałym rozmarynem, pieprzem i oliwą. Powstałym sosem polej sałatkę i wymieszaj. Przełóż na talerz i udekoruj resztą natki pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Butterfly

Posty : 13

Przepisy: 107


Zobacz więcej na temat:

pieczarkipaprykaprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE