Dzisiaj jest: Sobota, 17.11.2018 Imieniny: Grzegorza i Salomei



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Sałatka z pieczonej papryki i anchois


24.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka anchois
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • 6 sztuk dużych czerwonych papryk
  • 4 sztuki jajka ugotowane na twardo
  • 1 sztuka mały słoik czarnych oliwek
  • 4 łyżki  oliwy
  • 1 ząbek  czosnku
  • świeża bazylia
  • świeżo zmielony pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Anchois odsącz z zalewy i polej sokiem z cytryny.
  2. Papryki umyj, osusz i ułóż na blasze. Piecz w temperaturze 200 st. C, aż skórka będzie czarna. Następnie wyjmij papryki z piekarnika, zawiń w torebkę foliową i odłóż na 20 minut. Po tym czasie wyjmij papryki z folii, przekrój na pół, usuń gniazda nasienne i skórkę, a miąższ pokrój na 3-centymetrowe paski.
  3. Do miski wrzuć odsączone oliwki, posiekany czosnek, pokrojoną paprykę. Polej wszystko oliwą i wymieszaj. Następnie ułóż papryki z oliwkami na talerzu. Dodaj pokrojone na ósemki jajka oraz świeże listki bazylii. Tak przygotowaną sałatkę posyp pieprzem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE