Dzisiaj jest: Środa, 20.09.2017 Imieniny: Filipiny i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Sałatka z pieczonym oscypkiem


25.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki oscypki
  • 4 sztuki pomidory
  • 1 opakowanie  mixu sałat
    Sos
  • 4 łyżki  oliwy
  • 2 łyżki  octu winnego lub balsamicznego
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Oliwę wymieszaj z octem winnym. Następnie dodaj sól, pieprz i sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj i odstaw.
  2. Sałatę przełóż do miski i polej wcześniej przygotowanym sosem. Odstaw na 10 minut.
  3. Pomidory pokrój w plastry. Oscypek pokrój w plastry grubości 1 cm i upiecz na suchej patelni na złoty kolor.
  4. Na talerze wyłóż sałatę oraz pomidory i połóż na nich upieczony oscypek. Podawaj zaraz po przygotowaniu.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE