Dzisiaj jest: Czwartek, 16.08.2018 Imieniny: Rocha i Joachima



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Sałatka z pieczonymi burakami


31.05.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z pieczonymi burakami to przepis na smaczne i efektowne śniadanie. Sałatkę można podawać ze świeżym pieczywem.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki  buraki czerwone
  • 2 sztuki  figi
  • 10 sztuk  pomidorki koktajlowe
  • 250 g  szpinak
    świeży
  • 2 garści  cykoria
    czerwona
  • 1 garść  orzechy włoskie
  • 10 sztuk  jajka przepiórcze
    Sos:
  • 4 łyżki  oliwa
    z ziołami

Sposób przyrządzania:

  1. Buraki zawiń w folię aluminiową i piecz przez 30 minut w 200 st. C. Następnie obierz i pokrój w plasterki.
  2. Jajka wrzuć do wrzątku i gotuj przez 2,5 minuty. Następnie zalej zimną wodą, obierz ze skorupek i przekrój na pół.
  3. Na talerzu ułóż sałatę, szpinak, plasterki buraków, pokrojone w ósemki figi i pomidorki. Skrop sałatkę oliwą, a na wierzchu ułóż jajka i posyp orzechami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Blueberry

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE