Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Sałatka z pomarańczą i bananem


19.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka banan
  • 1 sztuka pomarańcza
  • 1 sztuka kiwi
  • 1/2 sztuki mango
  • 4 łyżki  pestek granatu
  • 2 sztuki garści płatków crunchy
  • 50 ml  soku ananasowego
  • 1 łyżka  jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka  miodu

Sposób przyrządzania:

  1. Owoce umyj, obierz ze skórek i błonek. Banana pokrój w plasterki, kiwi w półplasterki a pomarańczę i mango w kostkę. Tak przygotowane owoce wrzuć do miski. Do owoców dodaj pestki granatu i wymieszaj.
  2. W oddzielnej miseczce wymieszaj jogurt z miodem i sokiem ananasowym. Tak przygotowanym sosem polej sałatkę. Całość posyp płatkami crunchy.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE