Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 1 sztuka banan
- 1 sztuka pomarańcza
- 1 sztuka kiwi
- 1/2 sztuki mango
- 4 łyżki pestek granatu
- 2 sztuki garści płatków crunchy
- 50 ml soku ananasowego
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka miodu
|
|
Sposób przyrządzania:
- Owoce umyj, obierz ze skórek i błonek. Banana pokrój w plasterki, kiwi w półplasterki a pomarańczę i mango w kostkę. Tak przygotowane owoce wrzuć do miski. Do owoców dodaj pestki granatu i wymieszaj.
- W oddzielnej miseczce wymieszaj jogurt z miodem i sokiem ananasowym. Tak przygotowanym sosem polej sałatkę. Całość posyp płatkami crunchy.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka