Dzisiaj jest: Piątek, 13.12.2019 Imieniny: Łucji i Otylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Sałatka z pomarańczą i koprem włoskim


18.11.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z pomarańczą i koprem włoskim to przepis na smaczną i efektowną przekąskę.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka  pomarańcze
  • 1 sztuka  jabłko
  • 2 sztuki  koper włoski
    bulwy
  • 1 gałązka  rozmaryn
  • 3 łyżki  pestki dyni
  • 1 sztuka  cytryna
  • 3 łyżki  oliwa
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Pomarańczę sparz, osusz i otrzyj skórkę. Następnie obierz i wykrój cząstki. Jabłko umyj, pokrój w niewielkie plasterki i skrop sokiem z 1/2 cytryny. Koper włoski oczyść, natkę posiekaj. Bulwy pokrój w cienkie piórka i połącz z owocami.
  2. Pestki dyni upraż na suchej patelni. Rozmaryn opłucz, posiekaj. W soku z 1/2 cytryny rozpuść szczyptę soli. Dodaj rozmaryn, skórkę z pomarańczy oraz pieprz. Wlej 3 łyżki oliwy i mieszaj, aż powstanie aksamitna emulsja. Sałatkę polej sosem, wymieszaj. Posyp pestkami dyni oraz natką kopru włoskiego.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Mała Mi

Posty : 13

Przepisy: 114


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE