Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z pomarańczy i oliwek


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 3-4 sztuki średnie pomarańcze
  • 1 szklanka  czarnych oliwek
  • 2 sztuki średnie czerwone cebule
  • 1/4 sztuki pęczka natki pietruszki
  • 5 łyżek  oleju słonecznikowego
  • 1 łyżka  miodu
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebule obierz i pokrój w cienkie piórka. Przełóż do miski, polej dwoma łyżkami oleju, oprósz solą. Odstaw na 10 minut. Następnie dodaj posiekaną natkę pietruszki.
  2. Pomarańcze dokładnie wyszoruj, sparz, obierz ze skórki, dokładnie oczyść i pokrój w niezbyt grube plasterki. Ułóż je na talerzu. Polej resztą oleju wymieszanego z miodem, solą i pieprzem.
  3. Obłóż cebulą i oliwkami. Oprósz świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE