Dzisiaj jest: Czwartek, 21.09.2017 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Sałatka z pomarańczy i oliwek


05.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 3-4 sztuki średnie pomarańcze
  • 1 szklanka  czarnych oliwek
  • 2 sztuki średnie czerwone cebule
  • 1/4 sztuki pęczka natki pietruszki
  • 5 łyżek  oleju słonecznikowego
  • 1 łyżka  miodu
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebule obierz i pokrój w cienkie piórka. Przełóż do miski, polej dwoma łyżkami oleju, oprósz solą. Odstaw na 10 minut. Następnie dodaj posiekaną natkę pietruszki.
  2. Pomarańcze dokładnie wyszoruj, sparz, obierz ze skórki, dokładnie oczyść i pokrój w niezbyt grube plasterki. Ułóż je na talerzu. Polej resztą oleju wymieszanego z miodem, solą i pieprzem.
  3. Obłóż cebulą i oliwkami. Oprósz świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE