Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Sałatka z pomidorami i fetą


14.09.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z pomidorami i fetą może być zarówno dodatkiem do dań mięsnych jak i samodzielnym daniem.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 15 sztuk  pomidorki koktajlowe
  • 1/2 sztuki  papryka czerwona
  • 1/2 sztuki  cebula czerwona
  • 1/4 kostki  ser feta
  • 1 łyżka  oliwa
  • 10 listków  bazylia
  • sól morska
    do smaku
  • pieprz ziołowy
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz, pokrój w cienkie krążki. Pozostałe warzywa dokładnie umyj, osusz ręcznikiem papierowym. Pomidorki przetnij na połówki. Paprykę oczyść z nasion i pokrój w cienkie paski. Ser odsącz z zalewy i pokrój w kostkę.
  2. Wszystkie składniki sałatki włóż do miski i delikatnie wymieszaj. Na koniec dodaj listki bazylii, oprósz solą oraz pieprzem i skrop oliwą.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Bunny

Posty : 8

Przepisy: 59


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE