Dzisiaj jest: Niedziela, 15.07.2018 Imieniny: Henryka i Włodzimierza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Sałatka z pomidorami i fetą


14.09.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z pomidorami i fetą może być zarówno dodatkiem do dań mięsnych jak i samodzielnym daniem.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 15 sztuk  pomidorki koktajlowe
  • 1/2 sztuki  papryka czerwona
  • 1/2 sztuki  cebula czerwona
  • 1/4 kostki  ser feta
  • 1 łyżka  oliwa
  • 10 listków  bazylia
  • sól morska
    do smaku
  • pieprz ziołowy
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz, pokrój w cienkie krążki. Pozostałe warzywa dokładnie umyj, osusz ręcznikiem papierowym. Pomidorki przetnij na połówki. Paprykę oczyść z nasion i pokrój w cienkie paski. Ser odsącz z zalewy i pokrój w kostkę.
  2. Wszystkie składniki sałatki włóż do miski i delikatnie wymieszaj. Na koniec dodaj listki bazylii, oprósz solą oraz pieprzem i skrop oliwą.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Bunny

Posty : 8

Przepisy: 59


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE