Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 2 sztuki pomidory
- 2 sztuki mandarynki
- 1 sztuka awokado
- 1 sztuka jabłko
- 1 opakowanie kiełków
- garść pestek słonecznika
- świeża mięta
- Dressing
- 3 łyżki płynnego miodu
- sok wyciśnięty z limonki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Owoce i warzywa umyj, osusz. Pomidory pokrój na ósemki, jabłka i awokado na półplasterki. Mandarynki podziel na cząstki.
- Składniki układaj na kiełkach. Dekoruj listkami świeżej mięty i posyp pestkami słonecznika.
- Miód wymieszaj z sokiem z limonki i tak powstałym dressingiem polej sałatkę.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka