Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z pomidorami i pieczarkami z sosem serowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 5 sztuk środkowych liści sałaty lodowej
  • 1 pęczek  rzodkiewek
  • 2 sztuki pomidory
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 100 g  pieczarek
  • sok z cytryny
    Sos serowy
  • 5 łyżek  śmietany 12%
  • 50 g  startego żółtego sera
  • 1 łyżka  świeżej posiekanej bazylii
  • 1 łyżka  posiekanej natki pietruszki
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Czystą sałatę porwij na kawałki i wrzuć do miski. Dodaj pokrojone w półplasterki rzodkiewki i pomidory. Cebulę obierz i pokrój w piórka, a pieczarki w plasterki i dorzuć do pozostałych składników. Skrop wszystko sokiem z cytryny.
  2. Śmietanę wymieszaj z serem, bazylią, pietruszką, solą i pieprzem. Powstałym sosem polej sałatkę i wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE