Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 5 sztuk środkowych liści sałaty lodowej
- 1 pęczek rzodkiewek
- 2 sztuki pomidory
- 1 sztuka czerwona cebula
- 100 g pieczarek
- sok z cytryny
- Sos serowy
- 5 łyżek śmietany 12%
- 50 g startego żółtego sera
- 1 łyżka świeżej posiekanej bazylii
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- pieprz
- sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Czystą sałatę porwij na kawałki i wrzuć do miski. Dodaj pokrojone w półplasterki rzodkiewki i pomidory. Cebulę obierz i pokrój w piórka, a pieczarki w plasterki i dorzuć do pozostałych składników. Skrop wszystko sokiem z cytryny.
- Śmietanę wymieszaj z serem, bazylią, pietruszką, solą i pieprzem. Powstałym sosem polej sałatkę i wymieszaj.
Źródło przepisu: Twoje przepisy