Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 4 sztuki pomidory
- 1 sztuka papryka żółta
- 1 sztuka seler korzeniowy
mały - sok z cytryny
do smaku - sól
do smaku - pieprz
do smaku - 3 łyżki olej
- 2 łyżki ocet balsamiczny
- 2 łyżki cukier
- 2 łyżki natka pietruszki
posiekana
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w ósemki. Paprykę rozdrobnij. Seler obierz, pokrój w cienkie paseczki, sparz, odsącz i skrop sokiem z cytryny.
- Olej wymieszaj z octem, cukrem, solą oraz pieprzem. Połącz ze składnikami sałatki, wymieszaj. Przed podaniem posyp sałatkę natką pietruszki.
Źródło przepisu: Twoje przepisy