Dzisiaj jest: Poniedziałek, 09.12.2019 Imieniny: Wiesławy i Leokadii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Sałatka z pomidorów i fasolki szparagowej


23.06.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z pomidorów i fasolki szparagowej doskonale sprawdzi się zarówno jako dodatek do zimnych mięs jak i jako samodzielna przekąska.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki  pomidory
  • 500 g  fasolka szparagowa
  • 1 sztuka  cebula
    duża
    Sos:
  • 3 łyżki  oliwa
  • 1 łyżka  ocet winny
  • sól
    do smaku
  • pieprz biały
    do smaku
  • 100 g  ser feta
  • 2 łyżki  natka pietruszki
    posiekana

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory umyj, osusz i pokrój w ósemki. Fasolkę umyj, oczyść i odetnij końce strączków. Ugotuj w osolonej wodzie, odcedź, ostudź i pokrój na mniejsze kawałki.
  2. Cebulę obierz, pokrój w krążki i sparz. Następnie przelej zimną wodą, odcedź. Wymieszaj fasolkę, pomidory i cebulę.
  3. Z oliwy, pieprzu, octu i szczypty soli przygotuj sos. Polej nim sałatkę. Posyp pokruszonym serem i natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Dizzy

Posty : 11

Przepisy: 84


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE