Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.06.2018 Imieniny: Marka i Elżbiety



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5800

Sałatka z pora z groszkiem


07.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 2 sztuki pory
  • 4-5 sztuk jajek
  • 1 sztuka puszka groszku konserwowego
  • 1 sztuka mały słoik pieczarek
  • 2-3 sztuki ogórki konserwowe
  • 4-5 łyżek  majonezu
  • 2 łyżki  śmietany
  • 1 łyżeczka  musztardy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz ze skorupek i pokrój w drobną kostkę.
  2. Pory drobno pokrój, sparz wrzątkiem z łyżeczką soli przez 15-20 minut i odcedź. Pieczarki i ogórki pokrój w drobną kostkę.
  3. Do miski wrzuć jajka, pory, pieczarki, ogórki, groszek i wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Majonez wymieszaj ze śmietaną i musztardą. Tak powstałym sosem zalej warzywa. Wymieszaj. Gotową sałatkę schłodź w lodówce.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE