Dzisiaj jest: Poniedziałek, 21.01.2019 Imieniny: Agnieszki, Dzień Babci



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5831

Sałatka z pora z groszkiem


07.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 2 sztuki pory
  • 4-5 sztuk jajek
  • 1 sztuka puszka groszku konserwowego
  • 1 sztuka mały słoik pieczarek
  • 2-3 sztuki ogórki konserwowe
  • 4-5 łyżek  majonezu
  • 2 łyżki  śmietany
  • 1 łyżeczka  musztardy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz ze skorupek i pokrój w drobną kostkę.
  2. Pory drobno pokrój, sparz wrzątkiem z łyżeczką soli przez 15-20 minut i odcedź. Pieczarki i ogórki pokrój w drobną kostkę.
  3. Do miski wrzuć jajka, pory, pieczarki, ogórki, groszek i wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Majonez wymieszaj ze śmietaną i musztardą. Tak powstałym sosem zalej warzywa. Wymieszaj. Gotową sałatkę schłodź w lodówce.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione kiszone warzywa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE