Dzisiaj jest: Środa, 08.04.2020 Imieniny: Dionizego i Januarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5852

Sałatka z pora z groszkiem


07.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 2 sztuki pory
  • 4-5 sztuk jajek
  • 1 sztuka puszka groszku konserwowego
  • 1 sztuka mały słoik pieczarek
  • 2-3 sztuki ogórki konserwowe
  • 4-5 łyżek  majonezu
  • 2 łyżki  śmietany
  • 1 łyżeczka  musztardy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz ze skorupek i pokrój w drobną kostkę.
  2. Pory drobno pokrój, sparz wrzątkiem z łyżeczką soli przez 15-20 minut i odcedź. Pieczarki i ogórki pokrój w drobną kostkę.
  3. Do miski wrzuć jajka, pory, pieczarki, ogórki, groszek i wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Majonez wymieszaj ze śmietaną i musztardą. Tak powstałym sosem zalej warzywa. Wymieszaj. Gotową sałatkę schłodź w lodówce.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE