Dzisiaj jest: Wtorek, 10.12.2019 Imieniny: Julii i Daniela



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Sałatka z porów i śliwek


11.02.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z porów i śliwek to przepis na doskonały dodatek do potraw mięsnych.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  por
  • 200 g  śliwki
    świeże lub mrożone
  • 1 sztuka  jabłka
  • 3 łyżki  olej słonecznikowy
  • 2 ząbki  czosnek
  • sok z cytryny
    do smaku
  • 2 łyżki  koperek
    posiekany
  • cukier
    do smaku
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Z porów odetnij zielone części, a białe umyj, osusz, przekrój wzdłuż na pół i pokrój w półplasterki. Śliwki umyj, osusz i pokrój na kawałki usuwając pestki. Jabłko obierz, oczyść z nasion i pokrój.
  2. Wszystkie składniki sałatki przełóż do miski i wymieszaj. W oddzielnej miseczce wymieszaj olej, sok z cytryny, sól, roztarty czosnek , cukier, pieprz oraz koperek. Powstałym sosem polej sałatkę i wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Dizzy

Posty : 11

Przepisy: 84


Zobacz więcej na temat:

porśliwkiprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE