Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 10 dag wędzonego pstrąga
- 3 sztuki garści roszponki
- 1 sztuka słodki grejpfrut
- 1 sztuka mała czerwona cebula
- 10 sztuk pomidorków koktajlowych
- sok z 1 mandarynki
- 1 łyżka prażonych ziaren słonecznika
- kilka płatków parmezanu
- 2 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
- kilka listków mięty
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pstrąga podziel na kawałki. Cebulę obierz i pokrój w krążki.
- Pomidory umyj, osusz i pokrój w ćwiartki. Grejpfruta obierz, podziel na cząstki i obierz ze skórek.
- Roszponkę umyj, osusz i wyłóż na talerze. Na sałacie ułóż rybę, grejpfruta, cebulę, pomidorki oraz płatki parmezanu.
- Tak przygotowaną sałatę dopraw do smaku solą oraz pieprzem i polej sosem z oliwy wymieszanej z sokiem z mandarynki. Wierzch posyp pestkami słonecznika i udekoruj listkami mięty.
Źródło przepisu: Przyślij przepis