Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z pstrągiem i roszponką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 10 dag  wędzonego pstrąga
  • 3 sztuki garści roszponki
  • 1 sztuka słodki grejpfrut
  • 1 sztuka mała czerwona cebula
  • 10 sztuk pomidorków koktajlowych
  • sok z 1 mandarynki
  • 1 łyżka  prażonych ziaren słonecznika
  • kilka płatków parmezanu
  • 2 łyżki  oliwy
  • sól
  • pieprz
  • kilka listków mięty

Sposób przyrządzania:

  1. Pstrąga podziel na kawałki. Cebulę obierz i pokrój w krążki.
  2. Pomidory umyj, osusz i pokrój w ćwiartki. Grejpfruta obierz, podziel na cząstki i obierz ze skórek.
  3. Roszponkę umyj, osusz i wyłóż na talerze. Na sałacie ułóż rybę, grejpfruta, cebulę, pomidorki oraz płatki parmezanu.
  4. Tak przygotowaną sałatę dopraw do smaku solą oraz pieprzem i polej sosem z oliwy wymieszanej z sokiem z mandarynki. Wierzch posyp pestkami słonecznika i udekoruj listkami mięty.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE