Dzisiaj jest: Piątek, 21.09.2018 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5811

Sałatka z ricottą i pomidorami


16.10.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatkę z ricottą i pomidorami najlepiej podawać z pieczywem. Danie będzie świetną przekąską lub drugim śniadaniem do pracy.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 150 g  ser ricotta
  • 1 garść  rukola
  • 1 garść  roszponka
  • 1 garść  sałata masłowa
  • 1 garść  sałata lodowa
  • 2 sztuki  pomidory
    średnie
  • 1 sztuka  cebula czerwona
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    świeżo zmielony, do smaku
  • 1 opakowanie  sos koperkowo-ziołowy

Sposób przyrządzania:

  1. Wszystkie sałaty opłucz, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Sałaty ułóż w półmisku.
  2. Pomidory umyj, pokrój w kawałki i ułóż na sałacie. Ser pokrój w kostkę i ułóż pomiędzy pomidorami. Cebulę obierz, pokrój w krążki i dodaj do sałatki. Całość dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Przygotuj sos koperkowo-ziołowy według przepisu na opakowaniu. Następnie skrop nim sałatkę i delikatnie wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Butterfly

Posty : 13

Przepisy: 107


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE