Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.07.2018 Imieniny: Marii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Sałatka z roszponką i melonem


27.07.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  roszponki
  • 2 sztuki duże pomidory
  • 1/2 sztuki melona
  • kilka plastrów fileta z wędzonego kurczaka
  • 1/2 sztuki ogórka
  • 4 łyżki  oliwy
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz ziołowy

Sposób przyrządzania:

  1. Roszponkę umyj, osusz, usuń ogonki. Ogórka i pomidory pokrój w ćwierć plasterki. Wymieszaj z roszponką.
  2. Kurczaka pokrój w wąskie paski. Melona przetnij, usuń pestki, łyżeczką wydrąż kulki z miąższu.
  3. Sos: Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny i dopraw solą oraz pieprzem.
  4. Warzywa wyłóż na talerz, a następnie dodaj mięso i kulki melona. Polej sosem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Neo8

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE