Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Sałatka z roszponką i melonem


27.07.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  roszponki
  • 2 sztuki duże pomidory
  • 1/2 sztuki melona
  • kilka plastrów fileta z wędzonego kurczaka
  • 1/2 sztuki ogórka
  • 4 łyżki  oliwy
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz ziołowy

Sposób przyrządzania:

  1. Roszponkę umyj, osusz, usuń ogonki. Ogórka i pomidory pokrój w ćwierć plasterki. Wymieszaj z roszponką.
  2. Kurczaka pokrój w wąskie paski. Melona przetnij, usuń pestki, łyżeczką wydrąż kulki z miąższu.
  3. Sos: Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny i dopraw solą oraz pieprzem.
  4. Warzywa wyłóż na talerz, a następnie dodaj mięso i kulki melona. Polej sosem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Neo8

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE