Dzisiaj jest: Poniedziałek, 25.09.2017 Imieniny: Aurelii i Ładysława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Sałatka z roszponką, oscypkiem i jajkiem


31.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 3 sztuki garście świeżej roszponki
  • 4 sztuki jajka
  • 5-6 sztuk pomidorków koktajlowych
  • 2 sztuki małe oscypki
  • 2 łyżki  suszonej, prażonej cebulki
  • sól
  • pieprz
  • sos czosnkowy

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i pokrój w ćwiartki. Pomidorki umyj i pokrój w ćwiartki, a oscypki w plasterki. Sałatę opłucz, osusz i rozłóż na dużym, płaskim talerzu.
  2. Na roszponce ułóż przygotowane jajka, pomidorki oraz ser, posyp prażoną cebulką i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Przed podaniem sałatkę polej sosem czosnkowym.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE