Dzisiaj jest: Sobota, 18.08.2018 Imieniny: Heleny i Bronisławy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Sałatka z rukolą, świeżym łososiem i ziemniakami


17.01.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Szybkie danie, które każdy może przygotować w domu. Dodatkowo jest bardzo pożywne, gdyż łosoś to źródło wielu witamin takich jak m.in. witaminy z grupy B oraz kwasy Omega-3.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 150 g  rukola
  • 250 dag  łosoś
    świeży, bez ości
  • sok z cytryny
    do smaku
  • 3 sztuki  ziemniaki
    ugotowane
  • 2 łyżki  majonez
  • 2 łyżki  jogurt naturalny
  • 1/2 łyżeczki  pieprz
    świeżo zmielony
  • sól
    do smaku
  • 2 łyżki  olej
    do smażenia
  • 3 sztuki  pomidory

Sposób przyrządzania:

  1. Łososia umyj, osusz, oprósz solą i skrop sokiem z cytryny. Obsmaż na 2 łyżkach rozgrzanego oleju, przez 3 minuty na dużym ogniu, a następnie zmniejsz ogień, nakryj pokrywką i duś przez 15 minut. Ostudź.
  2. Ziemniaki pokrój w kostkę, obsmaż na łyżce oleju. Odstaw do ostygnięcia.
  3. Sałatę umyj, osusz, porwij na mniejsze kawałki. Ułóż w salaterce.
  4. Dodaj rozdrobnioną rybę, ziemniaki i delikatnie wymieszaj. Polej majonezem wymieszanym z jogurtem, dopraw pieprzem i ponownie wymieszaj.
  5. Pomidory pokrój w ósemki, ułóż na wierzchu sałatki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Mała Mi

Posty : 13

Przepisy: 114


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE