Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 100 g wędzonego łososia
- garść rukoli
- garść liści młodego szpinaku
- 100 g fety
- 8 sztuk kawałków suszonych pomidorów
- 1 łyżka kaparów
- Sos
- 2 łyżki oleju z orzechów włoskich
- sok z 1/2 cytryny
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Łososia podziel na mniejsze kawałki. Pomidory sparz i pokrój w paski.
- Na talerzach rozłóż listki rukoli i szpinaku. Na nich ułóż kawałki łososia oraz pomidory. Wierzch posyp pokruszoną fetą i kaparami.
- Olej z orzechów wymieszaj z sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Gotowym sosem polej sałatkę.
Źródło przepisu: moje smaki życia