Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z rukoli z gorgonzolą i malinami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z rukoli z gorgonzolą i malinami to przepis na szybkie i smaczne danie.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  rukola
  • 5 sztuk  szparagi
    białe
  • 5 sztuk  szparagi
    zielone
  • 100 g  maliny
  • 100 g  ser gorgonzola
  • 1 garść  orzechy włoskie
  • 2 łyżki  migdały
    płatki
    Sos:
  • 4 łyżki  oliwa
    extra vergine
  • 2 łyżki  sok malinowy
  • 1 łyżeczka  musztarda
    ostra
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    grubo mielony, do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Szparagi obierz, odetnij końcówki i gotuj przez 8 minut w wodzie z odrobiną soli i cukru. Ugotowane szparagi zahartuj w zimnej wodzie z kostkami lodu. Następnie pokrój szparagi na mniejsze kawałki.
  2. Ser pokrój w słupki. Orzechy drobno posiekaj i upraż na suchej patelni razem z migdałami.
  3. Sos: Musztardę wymieszaj z sokiem malinowym oraz oliwą. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  4. Na talerzach ułóż rukolę, szparagi i maliny. Wierzch posyp orzechami, skrop sosem i dopraw pieprzem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 94


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE