Dzisiaj jest: Czwartek, 21.06.2018 Imieniny: Alicji i Alojzego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Sałatka z ryżem i wędzoną makrelą


16.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 2 szklanki  ugotowanego ryżu
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka duża czerwona cebula
  • 1 sztuka świeży ogórek
  • 20 sztuk czarnych oliwek
  • 1 pęczek  koperku
  • 1 sztuka wędzona makrela
    Sos
  • 6 łyżek  oleju
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Paprykę i ogórek umyj, osusz i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Oliwki przekrój na połówki. Koperek umyj, osusz i posiekaj.
  2. Olej wlej do miseczki. Dodaj sok cytrynowy, dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj.
  3. Do miski wsyp ugotowany ryż. Dodaj pokrojone warzywa i polej wcześniej przygotowanym sosem. Wymieszaj.
  4. Makrelę oczyść z ości, podziel na kawałki i dodaj do sałatki. Wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE