Dzisiaj jest: Sobota, 23.09.2017 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Sałatka z ryżem i wędzoną makrelą


16.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 2 szklanki  ugotowanego ryżu
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka duża czerwona cebula
  • 1 sztuka świeży ogórek
  • 20 sztuk czarnych oliwek
  • 1 pęczek  koperku
  • 1 sztuka wędzona makrela
    Sos
  • 6 łyżek  oleju
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Paprykę i ogórek umyj, osusz i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Oliwki przekrój na połówki. Koperek umyj, osusz i posiekaj.
  2. Olej wlej do miseczki. Dodaj sok cytrynowy, dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj.
  3. Do miski wsyp ugotowany ryż. Dodaj pokrojone warzywa i polej wcześniej przygotowanym sosem. Wymieszaj.
  4. Makrelę oczyść z ości, podziel na kawałki i dodaj do sałatki. Wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE