Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.12.2019 Imieniny: Euzebiusza i Zdzisławy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Sałatka z rzodkiewką i jajkiem


15.10.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 główka  sałaty masłowej
  • 1 pęczek  rzodkiewek
  • 4 sztuki jajka ugotowane na twardo
  • 2 sztuki dojrzałe pomidory
    Sos
  • 5 łyżek  oleju
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • 1 łyżka  miodu
  • 1 łyżeczka  łagodnej musztardy
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Sałatę podziel na listki, umyj, osusz i porwij je na mniejsze kawałki. Rzodkiewki umyj, osusz i pokrój w plasterki. Jajka obierz ze skorupek i pokrój w ćwiartki.
  2. W miseczce utrzyj sól z musztardą oraz miodem. Nie przerywając ucierania dodawaj stopniowo olej. Na koniec dodaj sok z cytryny.
  3. W misce ułóż sałatę, plasterki rzodkiewki, ćwiartki pomidora oraz jajek. Polej wszystko sosem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Neo8

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE