Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z rzodkiewką i kapustą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z rzodkiewką i kapustą to przepis na doskonały dodatek do dań mięsnych i rybnych.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1/4 główki  kapusta
  • 1 pęczek  rzodkiewki
  • 1 sztuka  ogórek zielony
  • 1 pęczek  dymka ze szczypiorkiem
  • 2 gałązki  bazylia
  • 1 łyżka  ocet winny jasny
  • 3 łyżki  oliwa
  • cukier
    do smaku
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Dymkę oczyść, posiekaj. Kapustę poszatkuj, wymieszaj z dymką, posól i odstaw na 15 minut. Rzodkiewki oczyść, ogórek umyj i pokrój w plasterki. Kapustę połącz z rzodkiewkami, ogórkiem i szczypiorkiem.
  2. Bazylię opłucz, posiekaj. W occie winnym rozpuść po szczypcie soli i cukru. Następnie dodaj bazylię i pieprz. Na koniec wlej 3 łyżki oliwy i wymieszaj na gładki sos. Sałatkę polej sosem i wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 107


Zobacz więcej na temat:

rzodkiewkakapustaprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE