Dzisiaj jest: Środa, 21.02.2018 Imieniny: Eleonory i Feliksa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5790

Sałatka z rzodkiewką i kapustą


30.11.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z rzodkiewką i kapustą to przepis na doskonały dodatek do dań mięsnych i rybnych.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1/4 główki  kapusta
  • 1 pęczek  rzodkiewki
  • 1 sztuka  ogórek zielony
  • 1 pęczek  dymka ze szczypiorkiem
  • 2 gałązki  bazylia
  • 1 łyżka  ocet winny jasny
  • 3 łyżki  oliwa
  • cukier
    do smaku
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Dymkę oczyść, posiekaj. Kapustę poszatkuj, wymieszaj z dymką, posól i odstaw na 15 minut. Rzodkiewki oczyść, ogórek umyj i pokrój w plasterki. Kapustę połącz z rzodkiewkami, ogórkiem i szczypiorkiem.
  2. Bazylię opłucz, posiekaj. W occie winnym rozpuść po szczypcie soli i cukru. Następnie dodaj bazylię i pieprz. Na koniec wlej 3 łyżki oliwy i wymieszaj na gładki sos. Sałatkę polej sosem i wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Butterfly

Posty : 13

Przepisy: 107


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE