Dzisiaj jest: Czwartek, 21.11.2019 Imieniny: Janusza i Konrada



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Sałatka z rzodkiewką i kapustą


30.11.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z rzodkiewką i kapustą to przepis na doskonały dodatek do dań mięsnych i rybnych.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1/4 główki  kapusta
  • 1 pęczek  rzodkiewki
  • 1 sztuka  ogórek zielony
  • 1 pęczek  dymka ze szczypiorkiem
  • 2 gałązki  bazylia
  • 1 łyżka  ocet winny jasny
  • 3 łyżki  oliwa
  • cukier
    do smaku
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Dymkę oczyść, posiekaj. Kapustę poszatkuj, wymieszaj z dymką, posól i odstaw na 15 minut. Rzodkiewki oczyść, ogórek umyj i pokrój w plasterki. Kapustę połącz z rzodkiewkami, ogórkiem i szczypiorkiem.
  2. Bazylię opłucz, posiekaj. W occie winnym rozpuść po szczypcie soli i cukru. Następnie dodaj bazylię i pieprz. Na koniec wlej 3 łyżki oliwy i wymieszaj na gładki sos. Sałatkę polej sosem i wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Butterfly

Posty : 13

Przepisy: 107


Zobacz więcej na temat:

rzodkiewkakapustaprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE