Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 100 g rukola
- 1 pęczek rzodkiewki
- 1 sztuka marchewka
duża - 2 gałązki mięta
- 2 gałązki estragon
- 1/2 sztuki cytryna
- 3 łyżki oliwa
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Rukolę opłucz, osusz. Marchewkę obierz, umyj i potnij w długie wstążki. Rzodkiewki oczyść, pokrój w plasterki. Połącz wszystkie składniki.
- Miętę i estragon opłucz, posiekaj. W soku z cytryny rozpuść szczyptę soli, dodaj zioła oraz pieprz. Wlej 3 łyżki oliwy i wymieszaj na jednolitą emulsję. Sałatkę polej sosem, wymieszaj i przełóż na talerz.
Źródło przepisu: Sałatki