Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z rzodkiewkami i marchewką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  rukoli
  • 2 pęczki  rzodkiewek
  • 1 pęczek  dymki
  • 5 sztuk młodych marchewek
  • 1 sztuka awokado
  • sok z 1 cytryny
  • 4 łyżki  oliwy
  • 3 łyżki  sosu sojowego
  • 1-2 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Marchewki obierz i razem z rzodkiewkami, rukolą i dymką umyj, osusz. Dymkę drobno posiekaj. Marchew pokrój we wstążki, a rzodkiewki w plasterki.
  2. Rukolę wrzuć do miski. Dodaj dymkę, marchew oraz rzodkiewkę. Awokado umyj, przetnij na pół, usuń pestkę, a miąższ pokrój w kostkę. Wrzuć do miski z warzywami. Wymieszaj.
  3. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Dodaj sok z cytryny, oliwę oraz sos sojowy. Dopraw solą oraz pieprzem, wymieszaj i polej sosem sałatkę.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE