Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 100 g rukoli
- 2 pęczki rzodkiewek
- 1 pęczek dymki
- 5 sztuk młodych marchewek
- 1 sztuka awokado
- sok z 1 cytryny
- 4 łyżki oliwy
- 3 łyżki sosu sojowego
- 1-2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Marchewki obierz i razem z rzodkiewkami, rukolą i dymką umyj, osusz. Dymkę drobno posiekaj. Marchew pokrój we wstążki, a rzodkiewki w plasterki.
- Rukolę wrzuć do miski. Dodaj dymkę, marchew oraz rzodkiewkę. Awokado umyj, przetnij na pół, usuń pestkę, a miąższ pokrój w kostkę. Wrzuć do miski z warzywami. Wymieszaj.
- Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Dodaj sok z cytryny, oliwę oraz sos sojowy. Dopraw solą oraz pieprzem, wymieszaj i polej sosem sałatkę.
Źródło przepisu: Przyślij przepis