Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 1 sztuka seler korzeniowy
- 4 sztuki buraki czerwone
- 6 sztuk śliwki
marynowane - 1/2 pęczki natka pietruszki
- Sos:
- 2 łyżki jogurt naturalny
- 2 łyżki majonez
- sól
do smaku - 1 łyżeczka miód
- curry
do smaku - sok z cytryny
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Warzywa wyszoruj i ugotuj w skórce (osobno seler i buraki), ostudź, obierz i pokrój w cienkie paski. Śliwki odsącz z zalewy i pokrój wzdłuż na ćwiartki.
- Jogurt wymieszaj z majonezem. Dopraw solą, miodem, curry i sokiem z cytryny.
- Do miski włóż seler, buraki i śliwki. Posyp posiekaną natką pietruszki i polej przygotowanym wcześniej sosem. Wymieszaj.
Źródło przepisu: Najlepsze przepisy na sałatki mięsne i warzywne