Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 150 g ser brie
- 1 sztuka cykoria czerwona
- 1 sztuka cykoria biała
- 1 sztuka jabłka
- 1 garść orzechy włoskie
- 1/2 pęczki natka pietruszki
- 1 sztuka cytryna
- 3 łyżki oliwa
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Orzechy upraż na suchej patelni. Ser pokrój w kostkę. Cykorie podziel na liście, umyj i ułóż na talerzu. Jabłko pokrój w kostkę, skrop sokiem z 1/2 cytryny. Połącz z serem i wyłóż na liście cykorii.
- Natkę opłucz, posiekaj. W miseczce wymieszaj sok z 1/2 cytryny, szczyptę soli, pieprz, natkę, oliwę i wymieszaj. Sałatkę polej przygotowanym sosem i posyp orzechami.
Źródło przepisu: Sałatki