Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z serem camembert i szpinakiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • kilka rzodkiewek
  • 150 g  sera camembert
  • 150 g  świeżego szpinaku
  • 2 sztuki jajka ugotowane na twardo
  • 1 pęczek  dymki
  • 2 łyżki  uprażonych pestek słonecznika
    Sos
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • 1 łyżka  majonezu
  • 1 łyżeczka  sosu sojowego
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Rzodkiewkę umyj, osusz i pokrój w plasterki. Szpinak opłucz, osusz i porwij na mniejsze kawałki.
  2. Jajka obierz ze skorupek i posiekaj. Dymkę razem ze szczypiorkiem drobno posiekaj. Ser pokrój w cienkie paski.
  3. Składniki sosu wymieszaj, dopraw pieprzem.
  4. Warzywa i jajka wymieszaj z sosem, wyłóż na półmisek. Obłóż kawałkami sera, posyp pestkami słonecznika.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE