Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- kilka rzodkiewek
- 150 g sera camembert
- 150 g świeżego szpinaku
- 2 sztuki jajka ugotowane na twardo
- 1 pęczek dymki
- 2 łyżki uprażonych pestek słonecznika
- Sos
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Rzodkiewkę umyj, osusz i pokrój w plasterki. Szpinak opłucz, osusz i porwij na mniejsze kawałki.
- Jajka obierz ze skorupek i posiekaj. Dymkę razem ze szczypiorkiem drobno posiekaj. Ser pokrój w cienkie paski.
- Składniki sosu wymieszaj, dopraw pieprzem.
- Warzywa i jajka wymieszaj z sosem, wyłóż na półmisek. Obłóż kawałkami sera, posyp pestkami słonecznika.
Źródło przepisu: Twoje przepisy