Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- ser żółty w plastrach
- sałata strzępiasta zielona
- sałata strzępiasta czerwona
- roszponka
- pomidor
- winogrona zielone
- filet z kurczaka
- pestki granatu
- sól
- pieprz
- oliwa
- świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Liście sałaty poszarp na mniejsze kawałki i włóż do miseczki, dodaj pokrojone pomidory i winogrona.
- Kurczaka pokrój w paseczki, dopraw solą i pieprzem i podsmaż na odrobinie oleju na złoty kolor.
- Na sałacie ułóż zrolowany żółty ser, kurczaka i posyp pestkami granatu. Całość skrop sokiem z pomarańczy i oliwą.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku