Dzisiaj jest: Sobota, 18.01.2020 Imieniny: Piotra i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Sałatka z serowym tortellini i tuńczykiem


18.12.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  pierożków tortellini z nadzieniem serowym
  • 1 sztuka puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 sztuka puszka pomidorów krojonych bez skórki
  • 1/2 sztuki słoiczka zielonych oliwek nadziewanych czosnkiem
  • 1/2 główki  sałaty rzymskiej
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • 3 łyżki  oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka  ostrej musztardy
  • 1 łyżka  octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka  płynnego miodu
  • 1/2 główki  sałaty lodowej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pierożki tortellini ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź. Obie sałaty oczyść, po czym porwij na mniejsze kawałki i wrzuć do dużej miski.
  2. Pomidory osącz, a następnie drobno posiekaj. Natkę pietruszki opłucz, osusz i pokrój.
  3. Tuńczyka osącz z zalewy i dorzuć do porwanej sałaty. Następnie do składników w misce dodaj pomidory, oliwki oraz ostudzone pierożki tortellini. Całość lekko wymieszaj.
  4. Z musztardy, octu oraz miodu przygotuj dressing. Składniki połącz z odrobiną oliwy. Sos dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Polej nim sałatkę. Wierzch udekoruj zieleniną.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE