Dzisiaj jest: Niedziela, 23.02.2020 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Sałatka z tortellini, fetą i suszonymi pomidorami


25.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 1 opakowanie  tortellini
  • 1 sztuka ogórek
  • kilka suszonych pomidorów w oleju
  • 1 opakowanie  sera feta
  • 1 sztuka brokuł
  • 1 opakowanie  sosu koperkowo-ziołowego
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki  płatków migdałowych
  • natka pietruszki do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Tortellini ugotuj al dente według przepisu na opakowaniu. Ogórek umyj i pokrój w półplasterki. Brokuł oczyść, podziel na różyczki, po czym ugotuj w osolonej wodzie na półtwardo.
  2. Ser feta pokrój w kostkę. Ugotowane tortellini odcedź i odstaw do ocieknięcia. Sos w proszku przygotuj według przepisu na opakowaniu. Cebulę obierz i potnij w cienkie plasterki.
  3. Płatki migdałowe upraż na suchej patelni, mieszając. Natkę pietruszki opłucz pod bieżącą wodą i osusz. Pokrojone warzywa, suszone pomidory, tortellini oraz ser feta wyłóż na talerze.
  4. Wierzch sałatki polej przygotowanym wcześniej sosem koperkowo-ziołowym, a następnie posyp solą, pieprzem oraz uprażonymi migdałami. Przed podaniem potrawę udekoruj natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE