Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 1 sztuka czerwona cebula
- 1 opakowanie tortellini
- 1 sztuka ogórek
- kilka suszonych pomidorów w oleju
- 1 opakowanie sera feta
- 1 sztuka brokuł
- 1 opakowanie sosu koperkowo-ziołowego
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
- 3 łyżki płatków migdałowych
- natka pietruszki do dekoracji
|
|
Sposób przyrządzania:
- Tortellini ugotuj al dente według przepisu na opakowaniu. Ogórek umyj i pokrój w półplasterki. Brokuł oczyść, podziel na różyczki, po czym ugotuj w osolonej wodzie na półtwardo.
- Ser feta pokrój w kostkę. Ugotowane tortellini odcedź i odstaw do ocieknięcia. Sos w proszku przygotuj według przepisu na opakowaniu. Cebulę obierz i potnij w cienkie plasterki.
- Płatki migdałowe upraż na suchej patelni, mieszając. Natkę pietruszki opłucz pod bieżącą wodą i osusz. Pokrojone warzywa, suszone pomidory, tortellini oraz ser feta wyłóż na talerze.
- Wierzch sałatki polej przygotowanym wcześniej sosem koperkowo-ziołowym, a następnie posyp solą, pieprzem oraz uprażonymi migdałami. Przed podaniem potrawę udekoruj natką pietruszki.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku