Dzisiaj jest: Wtorek, 17.07.2018 Imieniny: Bogdana i Aleksego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Sałatka z tuńczyka w makaronowych muszelkach


19.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 250 g  makaronu duże muszle
  • 3 sztuki jajka
  • 1 sztuka puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 200 g  ogórków kiszonych
  • 2 łyżki  majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie, odcedź. Tuńczyka odsącz z zalewy.
  2. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i pokrój w kostkę. Paprykę umyj, oczyść z nasion i razem z ogórkami pokrój w kostkę.
  3. Do miski wrzuć jajka, paprykę, tuńczyka oraz ogórki. Dodaj majonez, sól oraz pieprz i wymieszaj. Tak przygotowaną sałatkę nałóż do makaronowych muszli.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Daisy07

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE