Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Sałatka z tuńczyka


09.04.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Szybka i smaczna sałatka! :)

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 2 puszki  tuńczyk
    w zalewie
  • 1.5 szklanek  ryż
    wypieczony
  • 2 sztuki  cebula czerwona
  • 4 sztuki  pomidory
    obrane ze skórki
  • 5 liści  sałata lodowa
  • 1 sztuka  zielenina
    Zalewa:
  • 3 łyżki  keczup
  • 2 łyżki  oliwa
    lub olej
  • 2 sztuki  sok z cytryny
  • 1 łyżeczka  cukier puder

Sposób przyrządzania:

  1. Przygotowujemy zalewę: wszystkie składniki dokładnie mieszamy, odstawiamy na 30 minut w chłodne miejsce.
  2. Tuńczyka odsączamy na sicie.
  3. Ryż łączymy z zalewą, dokładnie mieszamy, dodajemy rozdrobnione porcje tuńczyka, najdrobniej posiekaną cebulę i pokrojone w cząstki pomidory, całość ponownie mieszamy.
  4. Salaterkę szczelnie owijamy w folię aluminiową i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Sałatkę podajemy wychłodzoną, na liściach sałaty, przybraną zieleniną.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

edyta1212

Posty : 0

Przepisy: 34


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE