Dzisiaj jest: Sobota, 23.06.2018 Imieniny: Wandy i Zenona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Sałatka z tuńczykiem i białą kapustą


07.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 150 g  białej kapusty
  • 1 sztuka puszka tuńczyka
  • 2 sztuki ziemniaki
  • 2 sztuki kiszone ogórki
  • 1 sztuka jajko
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 1/2 sztuki szkl. bulionu
  • 1/2 sztuki zielonej papryki
  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • 2 łyżki  musztardy
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 1 łyżka  posiekanego koperku
  • 1 łyżka  posiekanego szczypiorku
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki ugotuj i obierz. Kapustę poszatkuj, oprósz solą i odstaw na 20 minut. Jajko ugotuj na twardo, obierz.
  2. Jajko, ziemniaki, obraną cebulę, paprykę oraz ogórki pokrój w kostkę. Wymieszaj z kapustą i rozdrobnionym tuńczykiem.
  3. Z bulionu, musztardy, soku z cytryny i przypraw przygotuj sos. Polej nim sałatkę, wymieszaj z zieleniną.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE