Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z tuńczykiem i białą kapustą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 150 g  białej kapusty
  • 1 sztuka puszka tuńczyka
  • 2 sztuki ziemniaki
  • 2 sztuki kiszone ogórki
  • 1 sztuka jajko
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 1/2 sztuki szkl. bulionu
  • 1/2 sztuki zielonej papryki
  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • 2 łyżki  musztardy
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 1 łyżka  posiekanego koperku
  • 1 łyżka  posiekanego szczypiorku
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki ugotuj i obierz. Kapustę poszatkuj, oprósz solą i odstaw na 20 minut. Jajko ugotuj na twardo, obierz.
  2. Jajko, ziemniaki, obraną cebulę, paprykę oraz ogórki pokrój w kostkę. Wymieszaj z kapustą i rozdrobnionym tuńczykiem.
  3. Z bulionu, musztardy, soku z cytryny i przypraw przygotuj sos. Polej nim sałatkę, wymieszaj z zieleniną.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE