Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 150 g białej kapusty
- 1 sztuka puszka tuńczyka
- 2 sztuki ziemniaki
- 2 sztuki kiszone ogórki
- 1 sztuka jajko
- 1 sztuka czerwona cebula
- 1/2 sztuki szkl. bulionu
- 1/2 sztuki zielonej papryki
- 1/2 sztuki czerwonej papryki
- 2 łyżki musztardy
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- gałka muszkatołowa
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ziemniaki ugotuj i obierz. Kapustę poszatkuj, oprósz solą i odstaw na 20 minut. Jajko ugotuj na twardo, obierz.
- Jajko, ziemniaki, obraną cebulę, paprykę oraz ogórki pokrój w kostkę. Wymieszaj z kapustą i rozdrobnionym tuńczykiem.
- Z bulionu, musztardy, soku z cytryny i przypraw przygotuj sos. Polej nim sałatkę, wymieszaj z zieleniną.
Źródło przepisu: Poradnik Smakosza