Przygotowanie:
Kuchnia:
śródziemnomorska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 1 opakowanie sałata
miks różnych sałat - 1 puszka tuńczyk
w sosie własnym - 8 sztuk pomidorki koktajlowe
- 10 sztuk oliwki
czarne, bez pestek - 1/2 puszki fasolka szparagowa konserwowa
- 1 garść grzanki
małe - 2 łyżki oliwa
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pomidorki umyj, przekrój na połówki. Tuńczyka odsącz z zalewy i rozgnieć widelcem.
- Do miski przełóż mieszankę sałat. Dodaj tuńczyka, fasolkę, oliwki i pomidorki. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na koniec skrop oliwą i wymieszaj. Przed podaniem posyp sałatkę grzankami.
Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka