Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z tuńczykiem i oliwkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z tuńczykiem i oliwkami to doskonałe źródło witamin, pełnowartościowego białka i kwasów omega-9. Stanowi świetne uzupełnienie codziennej diety. Przepis niewymagający dużego nakładu pracy

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  sałata
    miks różnych sałat
  • 1 puszka  tuńczyk
    w sosie własnym
  • 8 sztuk  pomidorki koktajlowe
  • 10 sztuk  oliwki
    czarne, bez pestek
  • 1/2 puszki  fasolka szparagowa konserwowa
  • 1 garść  grzanki
    małe
  • 2 łyżki  oliwa
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidorki umyj, przekrój na połówki. Tuńczyka odsącz z zalewy i rozgnieć widelcem.
  2. Do miski przełóż mieszankę sałat. Dodaj tuńczyka, fasolkę, oliwki i pomidorki. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na koniec skrop oliwą i wymieszaj. Przed podaniem posyp sałatkę grzankami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 98


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE