Dzisiaj jest: Środa, 14.11.2018 Imieniny: Serafina i Rogera



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Sałatka z tuńczykiem i papryką


03.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1/2 główki  sałaty lodowej
  • 1 sztuka puszka tuńczyka w kawałkach w oleju
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka zielona papryka
  • 1 sztuka żółta papryka
  • 1/2 sztuki puszki groszku konserwowego
  • 100 g  sera feta
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • pieprz
    Sos
  • 1 łyżeczka  soku z cytryny
  • 1 łyżka  oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka  miodu
  • zioła prowansalskie

Sposób przyrządzania:

  1. Sałatę opłucz, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Papryki umyj, oczyść z nasion i pokrój w cienkie paseczki. Tuńczyka oraz groszek osącz z zalewy. Ser pokrój w drobną kostkę.
  2. Tak przygotowane składniki przełóż do głębokiego naczynia i przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Do miski wlej sok z cytryny oraz oliwę z oliwek. Dodaj miód i zioła prowansalskie. Wymieszaj wszystko dokładnie i polej sosem sałatkę.
  4. Przed podaniem sałatkę dokładnie wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE