Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z tuńczykiem i papryką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatkę z tuńczykiem i papryką najlepiej podawać ze świeżym pieczywem.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 puszka  tuńczyk
    w sosie własnym
  • 1 sztuka  papryka biała
  • 1 sztuka  papryka zielona
  • 2 sztuki  pomidory
  • 1 garść  oliwki zielone
  • 1 pęczek  koperek
  • 1 łyżeczka  pieprz zielony
    marynowany
  • zioła prowansalskie
    do smaku
  • 1/2 sztuki  cytryna
  • 3 łyżki  oliwa
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Papryki umyj, oczyść z nasion. Białą paprykę pokrój w paski, a zieloną w kostkę. Pomidory umyj, pokrój w kostkę. Koperek posiekaj.
  2. Oliwki osącz, pokrój w plasterki. Tuńczyka odsącz z zalewy, podziel na mniejsze kawałki i wymieszaj z warzywami i posiekanym koperkiem.
  3. Sok z cytryny wymieszaj z solą, ziołami prowansalskimi, pieprzem i oliwą. Powstałym sosem polej sałatkę i wymieszaj. Wierzch sałatki posyp marynowanym zielonym pieprzem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki


Przepis dodany przez:

Posty : 3

Przepisy: 25


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE