Dzisiaj jest: Niedziela, 22.07.2018 Imieniny: Magdaleny i Bolesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Sałatka z tuńczykiem i pestkami słonecznika


23.12.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  miksu sałat
  • 1 sztuka puszka tuńczyka w kawałkach
  • 1 sztuka pomidor
  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • 1/2 sztuki świeżego ogórka
  • 4 sztuki rzodkiewki
  • 3 łyżki  pestek słonecznika
  • 1 łyżka  posiekanego szczypiorku
    Sos
  • 1/2 szklanki  jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 2 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Sałatę umyj, osusz i przełóż do głębokiej salaterki. Tuńczyka odsącz z zalewy. Paprykę oczyść z nasion i pokrój w paski. Ogórka obierz ze skórki i razem z rzodkiewką pokrój w półplasterki. Pomidora pokrój na mniejsze kawałki.
  2. Warzywa układaj w misce z sałatą na przemian z tuńczykiem i pestkami słonecznika.
  3. Jogurt wymieszaj z sokiem z cytryny i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw do smaku, polej sosem sałatkę. Przed podaniem dokładnie wymieszaj i posyp posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Daisy07

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE