Dzisiaj jest: Niedziela, 19.08.2018 Imieniny: Bolsława i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Sałatka z tuńczykiem, orzechami i żurawiną


05.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka tuńczyka w kawałkach
  • 3 łyżki  suszonej żurawiny
  • 150 g  ryżu
  • 1/2 szklanki  posiekanych orzechów włoskich
  • 2-3 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • 3-4 łyżki  majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Tuńczyka odsącz z zalewy i rozdrobnij widelcem.
  2. Ryż ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i odstaw do wystygnięcia.
  3. Żurawinę zalej gorącą wodą i odstaw na 2-3 minuty. Po tym czasie odsącz żurawinę na sicie i wrzuć do miski.
  4. Dodaj tuńczyka, ryż, posiekane orzechy i natkę pietruszki oraz majonez. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wstaw na godzinę do lodówki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE