Dzisiaj jest: Sobota, 18.11.2017 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Sałatka z tuńczykiem, orzechami i żurawiną


05.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka tuńczyka w kawałkach
  • 3 łyżki  suszonej żurawiny
  • 150 g  ryżu
  • 1/2 szklanki  posiekanych orzechów włoskich
  • 2-3 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • 3-4 łyżki  majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Tuńczyka odsącz z zalewy i rozdrobnij widelcem.
  2. Ryż ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i odstaw do wystygnięcia.
  3. Żurawinę zalej gorącą wodą i odstaw na 2-3 minuty. Po tym czasie odsącz żurawinę na sicie i wrzuć do miski.
  4. Dodaj tuńczyka, ryż, posiekane orzechy i natkę pietruszki oraz majonez. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wstaw na godzinę do lodówki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE