Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z twarogowymi kulkami i kalarepą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 100 g  twarogu
  • 2 łyżki  bryndzy
  • 2 sztuki jajka
  • 1 sztuka kalarepa
  • 3 łyżki  sezamu
  • 1 sztuka sałata masłowa
  • kilka piórek szczypiorku
  • 4 łyżki  octu winnego
  • 5 łyżek  oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w ćwiartki. Twaróg oraz bryndzę przełóż do miski, rozgnieć widelcem. Z powstałej masy formuj kulki wielkości orzechów włoskich. Włóż do lodówki na pół godziny.
  2. Kalarepę umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Sezam upraż na suchej patelni, przełóż na talerz i obtocz w nim kulki serowe.
  3. Sałatę umyj, osusz i rozłóż na talerzu. Na środek wyłóż startą kalarepę, a wokół ułóż kulki serowe oraz pokrojone jajka. Szczypior umyj, posiekaj i posyp kalarepę.
  4. Olej wymieszaj z octem i polej sosem sałatkę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE