Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z wątróbką i owocami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 30 dag  wątróbki drobiowej
  • 1/2 główki  sałaty masłowej
  • 1/2 główki  sałaty lodowej
  • 1/2 główki  sałaty dębolistnej
  • garstka listków rukoli
  • 1 sztuka jabłko
  • 1 sztuka różowy grejpfrut
  • 1 sztuka pomarańcza
  • 2 łyżki  mąki
  • oliwa
  • 2 łyżki  musztardy francuskiej
  • sok z 1/2 cytryny
  • pieprz cytrynowy
  • sól ziołowa
  • 3 łyżki  białego octu winnego

Sposób przyrządzania:

  1. Oczyszczoną wątróbkę oprósz mąką i usmaż na oliwie. Grejfpruta i pomarańczę obierz ze skórki i białych błonek tworząc fileciki. Jabłko umyj, pokrój w cienkie plasterki i skrop sokiem z cytryny. Sałaty umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki do miski.
  2. Do sałaty dodaj pomarańcze, grejpfruta, jabłko oraz wątróbkę. W oddzielnej misce wymieszaj musztardę z oliwą, octem, solą oraz pieprzem. Tak przygotowanym sosem polej sałatkę.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE