Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 2 sztuki makrela
wędzona - 3 sztuki dymka ze szczypiorkiem
cebule - 2 sztuki ogórek kiszony
- 2 sztuki jajka
ugotowane na twardo - sok z cytryny
do smaku - 2 łyżki majonez
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makrele obierz ze skóry, usuń ości i kręgosłup, a mięso porwij na mniejsze kawałki.
- Dymkę, ogórki i jajka pokrój w kostkę. Wszystkie składniki sałatki delikatnie wymieszaj. Na koniec dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem i wymieszaj. Gotową sałatkę połącz z majonezem.
Źródło przepisu: Sałatki i warzywa