Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 2 główki sałata rzymskie mini
- 1 pęczek rzodkiewka
- 1 pęczek szczypiorek
- 1 sztuka udko z kurczaka
wędzone - bazylia
świeża - 1 łyżka majonez
- 4 łyżki jogurt naturalny
- 1 opakowanie sos sałatkowy
włoski
|
|
Sposób przyrządzania:
- Wszystkie warzywa umyj. Sałatę oraz bazylię porwij na mniejsze kawałki.
- Rzodkiewki pokrój w ćwiartki. Szczypiorek drobno posiekaj. Udko obierz ze skórki, oddziel mięso i pokrój je w kostkę.
- Wszystkie składniki wrzuć do miski. Polej sosem przygotowanym z majonezu, jogurtu naturalnego oraz opakowania sosu sałatkowego. Wymieszaj.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników