Dzisiaj jest: Czwartek, 21.11.2019 Imieniny: Janusza i Konrada



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Sałatka z wędzonym łososiem i ogórkiem


04.10.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatkę z wędzonym łososiem i ogórkiem najlepiej podawać z pieczywem.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 150 g  łosoś wędzony
    w plastrach
  • 1 sztuka  ogórek zielony
  • 1/2 pęczki  koperek
  • 1 ząbek  czosnek
  • 1/2 sztuki  cytryna
  • 3 łyżki  oliwa
  • 1/2 łyżeczki  zioła prowansalskie
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Ogórek umyj i za pomocą obieraczki do warzyw pokrój w długie wstążki. Plastry łososia zwiń, ułóż na talerzu na przemian z ogórkiem. Koperek opłucz.
  2. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. W miseczce wymieszaj sok z cytryny, sól, czosnek, zioła prowansalskie oraz pieprz. Na koniec dodaj oliwę, wymieszaj. Powstałym sosem polej sałatkę. Przed podaniem udekoruj koperkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Mała Mi

Posty : 13

Przepisy: 114


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE