Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 1 opakowanie mixu sałat
- 120 g wędzonego pstrąga
- garść rukoli
- 1 łyżka czarnego sezamu
- 3 sztuki rzodkiewki
- 1 sztuka kłącze selera naciowego
- 1/2 sztuki zielonego ogórka
- Dressing
- 8 łyżek oliwy
- 2 łyżki jasnego sosu sojowego
- 1 sztuka kawałek imbiru
- sok z 1/2 limonki
- pieprz cayenne
- 1 łyżeczka curry
|
|
Sposób przyrządzania:
- Sałatę i rukolę umyj, osusz i ułóż na talerzu. Na wierzchu rozłóż porwanego w palcach pstrąga. Rzodkiewkę, ogórek oraz seler pokrój w plastry i wysyp na sałatkę. Całość posyp ziarnami sezamu.
- Dressing: Oliwę wymieszaj z sosem sojowym, startym imbirem, sokiem z limonki. Dopraw do smaku pieprzem oraz curry.
- Wymieszaj i polej sosem sałatkę.
Źródło przepisu: przyślij przepis!