Dzisiaj jest: Niedziela, 15.07.2018 Imieniny: Henryka i Włodzimierza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Sałatka z winogronami i burakami


08.01.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka z winogronami i burakami to przepis na szybka i smaczną przekąskę.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 150 g  winogrona zielone
  • 1 sztuka  granat
  • 2 sztuki  buraki
  • 100 g  ser rokfor (roquefort)
  • 100 g  rukola
  • 1 gałązka  rozmaryn
  • 1 garść  orzechy włoskie
  • 1 łyżeczka  miód
  • 1 łyżka  ocet balsamiczny
  • 3 łyżki  oliwa
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Buraki wyszoruj, owiń folią spożywczą i piecz 60 minut w 180 st. C. Następnie wyjmij, przestudź, ostudź, obierz i pokrój w plasterki.
  2. Winogrona i rukolę umyj. Rokfor pokrój w kostkę. Granat przekrój na pół, wydrąż pestki. Orzechy posiekaj, upraż na suchej patelni. Rukolę wymieszaj z burakami, serem i winogronami.
  3. Rozmaryn opłucz, posiekaj. Ocet balsamiczny wymieszaj z solą, miodem, rozmarynem, pieprzem i oliwą. Powstałym sosem polej sałatkę, posyp pestkami granatu i orzechami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Bunny

Posty : 8

Przepisy: 59


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE