Dzisiaj jest: Wtorek, 17.07.2018 Imieniny: Bogdana i Aleksego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Sałatka z winogronami i orzechami


01.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka sałata lodowa
  • 100 g  sera mozzarella
  • 50 g  sera pleśniowego
  • 100-120 g  żółtego sera gouda
  • 30 dag  czerwonych winogron
  • 100 g  orzechów włoskich
    Sos
  • 1 sztuka mały jogurt naturalny
  • 2-3 łyżki  majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Sałatę umyj, poszatkuj i wsyp do miski.
  2. Mozzarellę i żółty ser pokrój w małą kostkę, a ser pleśniowy pokrusz na małe kawałki i wsyp do sałaty. Następnie dodaj małe kawałki orzechów i pokrojone na ćwiartki winogrona (bez pestek). Wymieszaj wszystkie składniki.
  3. Połącz jogurt z majonezem i dopraw do smaku solą i pieprzem. Polej sosem sałatkę i odstaw na kilka godzin do lodówki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE