Dzisiaj jest: Czwartek, 21.09.2017 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Sałatka z winogronami i orzechami


01.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka sałata lodowa
  • 100 g  sera mozzarella
  • 50 g  sera pleśniowego
  • 100-120 g  żółtego sera gouda
  • 30 dag  czerwonych winogron
  • 100 g  orzechów włoskich
    Sos
  • 1 sztuka mały jogurt naturalny
  • 2-3 łyżki  majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Sałatę umyj, poszatkuj i wsyp do miski.
  2. Mozzarellę i żółty ser pokrój w małą kostkę, a ser pleśniowy pokrusz na małe kawałki i wsyp do sałaty. Następnie dodaj małe kawałki orzechów i pokrojone na ćwiartki winogrona (bez pestek). Wymieszaj wszystkie składniki.
  3. Połącz jogurt z majonezem i dopraw do smaku solą i pieprzem. Polej sosem sałatkę i odstaw na kilka godzin do lodówki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE